Yoga! Når du skal ud af sengen

Yoga! -Den tid på måneden

Er du en af de kvinder der hver måned må ringe dig syg fra arbejde og ligger og vrider dig med kramper på sofaen, uden at være i stand til andet end at sluge smertestillende og trille tårer? De her yoga asanas hjælper dig med at mindske og håndtere smerter i lænden og maven, før, efter og under menstruationen.

IMG_9926_Fotor IMG_9928_Fotor

For at stabilisere lænden er det en god idé at starte med cat/cow pose. Istedet for at lave en masse sol-hilsener som opvarmning er det her en god måde at for varmet din mave og lænd lidt op. 

IMG_9931_Fotor

Childs pose er en enormt beroligende og angst dæmpende stilling og da smerter ofte også giver dårligt humør eller “the blues” can det hjælpe dig med at håndtere den fornemmelse smerterne har og forbinde med dem. 

IMG_9934_Fotor

Bagoverbøjninger kan være noget af det sidste man har løst til når det gør ondt i lænden, men smerterne er ofte muskler i lænden der “låser” eller trækker sig sammen og ved at strække dem ud, slapper man dem faktisk af og giver plads mellem ryghvirvlerne. 

IMG_9940_Fotor

Bow pose er en større bagoverbøning end cobrapose der også engagerer skuldrene og ‘åbner’ brystet. Ofte kan man være meget sårbar i løbet af denne periode og denne stilling hjælper til at øge styrken og sikkerheden til at tackle smerten.

IMG_9946_Fotor

Lænden og hofterne har godt ved at være åbne og i ‘neutral’ og kontakten med underlaget hjælper på følelesen af sikkerhed i en emotionel sårbar periode. 

IMG_9954_Fotor

Når du smækker dine ben op ad en væg er dit bækken i ‘neutral’ da vægten fordeles ned i underlaget istedet. Det giver dit underliv en ‘pause’ fra at skulle bære din vægt og ryghvirvlerne får luft. 

IMG_9960_Fotor

Små, lette vrid kan gøre underværker i lænden samtidig med at de stimulerer organerne. 

IMG_9979_Fotor

Yndlings foroverbøjning! Den stilner sindet, forbinder dig samtidig med at den forløser ryggen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yoga! Når du skal ud af sengen