Daglig træning

Intelligente Yoga Måtter

 

Skærmbillede 2014-10-20 kl. 10.42.11

Så kom den endelig. Yoga’ens wii, en måtte der kan måle, veje og udregne din yogapraksis. Jeg er jo super ambivalent ang. den her idé, for hvor er det fantastisk at jeg kan få hjælp uden at skulle møfle mig hele vejen ned til yogastudiet hvor jeg nærmest skal være heldig at få lidt ekstra opmærksomhed fra underviseren blandt de 50 andre elever. Men jeg tænker også at en stor del af min praksis handler om at mærke efter, netop om min fod er det rigtig sted, om jeg er i balance, på linje osv. Går der ikke en autopilot i gang når der er nogen der fortæller mig det? Det vender vi lige tilbage til. Først skal vi kigge på dette yoga-mirakel og hvad det kan;

Skærmbillede 2014-10-20 kl. 10.40.32

Måtten skal først igennem en “intro” hvor den måler og vejer dig og lærer din krop at kende. Den er overraskende akkurat og ved hjælp af fire-punkts-teknik (balance teori der i korte træk går ud på at optimal balance for ledene foregår på fire punkter i hånden og foden) Derudover retter den f. eks hvis du har mere vægt på den ene side, hvis du står skævt og kan oven i købet fornemme din vejtrækning og rette på den.

Måtten kan kobles til din tlf. eller ipad og der følger en del programmer med og også hele yogaklasser. Du kan selvfølgelig dele al den her information med dine vener og sammenligne forskellige klasser og fremskridt.

Skærmbillede 2014-10-20 kl. 10.42.39Skærmbillede 2014-10-20 kl. 10.43.01Som så meget anden træning går det ligepludselig ud på at registrere og dele din praksis. Ligesom at du ikke har været i trænningscentret mm. du har tjekket ind eller været ude og løbe hvis du ikke har delt det, er turen nu kommet til yoga. Jeg syntes der er enormt mange positive ting ved denne måtte, og hjælper mig især med ting som jeg ikke vidste eller kunne mærke var skæve. Men hele det sociale medie element kunne jeg godt være foruden. Jeg træner rigtig meget og elsker at dele og måle det, men min yoga praksis er min egen og lige så snart jeg tænker at jeg skal dele det med andre, flakser min opm
ærksomhed og det yoga egentlig handler om forsvinder: Fokus! Jeg syntes også til en vis grad at det er ligemeget hvor skævt din fod den står eller om du ikke har hele hånden i underlaget osv. Det vigtigste er at du har taget dig tid til at komme ud på måtten. Uanset om dine venner på facebook ved det, eller om du bare ligger lidt og tænker. Yoga er ikke en sport og jeg tror heller ikke det bliver det på trods af opfindelser som den her.

Læs mere om smartmat eller køb en her! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Daglig træning