Skvalderkålsboller
Skvadderkålsboller er en fantastisk måde at vende irritationen over dens pladstagen i bedende til fordel for rigtige lækre, smagfulde og grønnere boller!
Du skal bruge:
1 god håndfuld skvalderkåls skud
25 g gær
7 dl lunkent vand
½-1 dl yoghurt eller andet surmælksprodukt
15 g salt
1 tsk honning
500 g hvedemel (økologisk)
100 g rugmel
knivspids salt
knivspids vaniliesukker
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk ingefærspulver
Rør gæren ud i det lunkne vand. Vask og skyld skvalderkålsskudene grundigt, og tør dem evt. med en salatslynge. Tilsæt alle ingredienserne, bortset fra melet, som kommer i til sidste efter at have rørt krydderierne ud. Tilsæt mel og ælt dejen grundigt. Lad hæve i ca. 1 time, rul til boller, efterhæv ca. 30min og bag i ovnen på 180 i 25 min eller indtil de er gyldne.
Ingen kommentarer endnu