Sukkerfri (igen igen)

Skvalderkålsboller

IMG_9367Skvadderkålsboller er en fantastisk måde at vende irritationen over dens pladstagen i bedende til fordel for rigtige lækre, smagfulde og grønnere boller!

Du skal bruge:

1 god håndfuld skvalderkåls skud
25 g gær
7 dl lunkent vand
½-1 dl yoghurt eller andet surmælksprodukt
15 g salt
1 tsk honning
500 g hvedemel (økologisk)
100 g rugmel
knivspids salt
knivspids vaniliesukker
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk ingefærspulver

Rør gæren ud i det lunkne vand. Vask og skyld skvalderkålsskudene grundigt, og tør dem evt. med en salatslynge. Tilsæt alle ingredienserne, bortset fra melet, som kommer i til sidste efter at have rørt krydderierne ud. Tilsæt mel og ælt dejen grundigt. Lad hæve i ca. 1 time, rul til boller, efterhæv ca. 30min og bag i ovnen på 180 i 25 min eller indtil de er gyldne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkerfri (igen igen)