Fold forårets faner ud

Hvordan mediterer man?

IMG_2198Det kan godt være lidt svært og til tider overvældende at komme i gang med at meditere. Det kan også være en enorm stor grænse at overskride og jeg brugte selv flere år på at finde ud af hvad det “fede” ved meditation var (og nogle gange kan jeg ærligt talt stadig ikke se det og syntes det er lidt opreklameret)

I sin tid prøvede jeg flere gange at sætte mig for at sætte mig på min flade i flere timer ad gangen, nogle gange satte jeg en hel dag af til at meditere. Jeg er ligeglad med hvem du er, men en hel dag er nok til at slå pusten ud af de fleste og der gik også lang tid før jeg prøvede igen.

Jeg fandt nogle ting som virkede for mig og selvom jeg i starten var i tvivl om man kunne definere det som “rigtig” meditation (og stadig er det) så fik det mig i gang med den process det er at meditere og det hjælper at holde fokus!

1) Drik en kop thé!
Sæt dig på en pude, kig ud af vinduet indtil du har drukket hele koppen! Tænk over hvordan the’en smager og føltes!

2) Lyt til at stykke musik.
Sæt dig godt til rette og lyt til et lækkert stykke musik, måske uden tekst, fra start til slut.

3) Stir ind i brændeovnen.
Ild er ligesom vand nærmest hypnotiserende. Sæt dig på et skind foran brændeovnen og  se hvordan ilden fortærer brændestykkerne.

4) Gå en tur.
Ud i naturen, væk fra mennesker, helst langs havet. Prøv at tænke på så lidt som muligt eller fokuser dine tanker på hvordan det føltes at gå.

5) Åndedrætsøvelser.
De er en stor del af meditationen og du kan finde en masse øvelser på nettet! 5-10 minutter er fint til at starte med!!! Lad være med at overgøre det i starten!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fold forårets faner ud